Mainos

Useita kuollut räjähdyksessä Kabulissa

Tuhoisa autopommiräjähdys tappoi useita ihmisiä Kabulissa Poliisi epäilee pommi-iskusta al-Qaeda-terroristeja.

Kabulin keskustassa Afganistanissa räjähti tänään voimakas autopommi. Poliisin mukaan räjähdyksessä sai surmansa ainakin 10 ihmistä, mahdollisesti enemmänkin.

Silminnäkijät kertoivat kymmenien haavoittuneen. Uhrien joukossa oli sekä miehiä että naisia. Tuhannet ihmiset pakenivat räjähdyspaikalta.

Räjähdys sattui vilkkaalla liikealueella lähellä tiedotus- ja kulttuuriministeriön rakennusta hieman ennen kolmea iltapäivällä paikallista aikaa. Vielä ei kuitenkaan ollut tiedossa, oliko ministeriö tarkoitettu pommin kohteeksi. Myöskään pommin asettajasta ei ollut varmaa tietoa, mutta poliisiviranomaiset pitivät Osama bin Ladenia ja al-Qaeda-terroristeja vahvimpana epäiltynä.

-Hekmatyar, Taleban ja al-Qaeda ovat taas paljastaneet mustat kasvonsa, sanoi Kabulin apulaispoliisipäällikkö Mohammad Khalil.

Gulbuddin Hekmatyar on maanpaossa elävä entinen sissipäällikkö ja pääministeri. Khalilin tietojen mukaan räjähdyksessä kuoli ainakin 10 ihmistä. Aiemmin toinen poliisiviranomainen kertoi uutistoimisto Reutersille ainakin 22 ihmisen saaneen surmansa.

Räjähdyksen silminnäkijät kertoivat useiden rakennusten vaurioituneen. Tapahtumapaikalla oli runsaasti verta ja romua. Kymmenien poliisien kerrottiin tutkivan pahasti vaurioitunutta taksia, jota epäiltiin pommin sijoituspaikaksi. Poliisin mukaan Afganistanissa olevat kansainväliset rauhanturvajoukot auttavat tutkinnassa.

Pommeja oli kaksi?

-Olin tulossa ministeriöstä kun ensimmäinen räjähdys sattui. Ensimmäinen oli pienempi, mutta toinen oli valtava, kertoi paikalla ollut Najibullah Aryan uutistoimisto AFP:lle.

Myös poliisin tietojen mukaan pommeja oli kaksi, joista ensimmäinen oli kiinnitetty polkupyörään ja toinen autoon. BBC:n kirjeenvaihtajan mukaan tilanne oli jo valmiiksi jännittynyt, sillä turvallisuusjoukot olivat parin viime päivän aikana purkaneet useita pommeja. Myös räjähdyksen jälkeen poliisi ja turvallisuusjoukot murtautuivat alueelle pysäköityihin autoihin varmistaakseen, ettei niissä ole lisää pommeja.

Asukkaiden mukaan räjähdys oli pahin Kabulissa sen jälkeen kun ääri-islamilaiset talebanit poistuivat pääkaupungista viime vuonna Yhdysvaltain johtaman liittouman pommitusten jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 05.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.