Mainos

Useita kuollut pommi-iskussa Lähi-idässä

Useita ihmisiä on saanut surmansa pommi-iskussa Gazan palestiinalaisalueella Israelin vastaisella rajalla. Pommi-iskun takana oli Hamasin ja Al Aksan marttyyrien prikaatin yhteinen itsemurhaoperaatio.

Iskun tekijä, 22-vuotias palestiinalaisnainen, räjäytti itsensä Erezin rajanylityspaikan läpikulkuterminaalissa. Rajanylityspaikkaa käyttävät päivittäin tuhannet Israelin puolelle töihin kulkevat palestiinalaiset.

Israelin radion mukaan palestiinalaisnaisen tekemässä itsemurhaiskussa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja 10 on haavoittunut. Israelin turvallisuuslähteiden mukaan kaikki uhrit olivat israelilaisia. Useimmat kuolleista ovat Israelin turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Hamasin hengellinen johtaja Ahmed Yassin sanoi ääriliikkeen käyttäneen ensimmäisen kerran naista itsemurhaiskun tekijänä. Hän sanoi iskun olleen kosto Islamilainen Jihad -liikkeen sotilasjohtajan surmaamisesta joulukuussa.

-Väkivalta tulee laajenemaan tätä vihollista (Israelia) vastaan, kunnes he lähtevät tästä maasta ja kotimaastamme, Yassin sanoi.

Iskun tekijästä julkaistiin perinteiseen tapaan videonauha, jolla hän kertoo halunneensa tehdä ruumiistaan "tappavan sirpaleen" ja kuolla kansansa puolesta. Nainen tunnusti viestissään myös rakkauttaan alle kaksivuotiasta tytärtään ja kolmevuotiasta poikaansa kohtaan.

Palestiinalaiset ääriryhmät Hamas ja Al Aksan marttyyrien prikaati ilmoittivat myöhemmin tehneensä iskun yhdessä. Kyseessä oli ensimmäinen itsemurhaisku joulun jälkeen, jolloin bussipysäkille tehty isku surmasi neljä israelilaista Tel Avivissa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.