Mainos

Useita kuollut junaonnettomuudessa Tshekissä

Suuronnettomuus oli tänään lähellä Tshekissä , kun noin 400:aa matkustajaa kuljettanut juna suistui täydessä vauhdissa raiteilta.

Viranomaisten mukaan ainakin seitsemän ihmistä on saanut surmansa onnettomuudessa ja kymmeniä loukkaantunut. Loukkaantuneista 13:sta on vakavia vammoja.

Onnettomuus sattui lähellä Puolan rajaa noin 350 kilometriä pääkaupungista Prahasta itään. Puolan Krakovasta Prahaan matkalla ollut EuroCity-juna törmäsi raiteille romahtaneeseen siltaan ja suistui raiteilta.

Veturinkuljettaja kertoi, kuinka hän näki edessä olevan sillan huojuvan. Kuljettaja veti hätäjarrusta, mutta juna ei ehtinyt pysähtyä ennen törmäystä.

Tshekin rautateiden tiedottajan Jan Kuceran mukaan kuski teki tilanteessa kaiken mahdollisen. Junan nopeus oli onnettomuushetkellä arviolta 140 kilometriä tunnissa.

Romahtaneella sillalla oli tehty korjaustöitä ennen onnettomuutta. Romahduksen syy ei ole vielä tiedossa.

Mittava pelastusoperaatio

Veturin lisäksi kaikkiaan kuusi junavaunua syöksyi raiteilta.

- Se on kauheaa, se on katastrofi, kuvailee poliisin tiedottaja Miroslava Michalkova-Salkova näkymää onnettomuuspaikalta.

Onnettomuus käynnisti mittavan pelastusoperaation. Pelastusmiehistöt raivasivat onnettomuuspaikkaa kuumeisesti uusien uhrien pelossa. Loukkaantuneita kiidätettiin lähialueen sairaaloihin ambulansseissa ja helikoptereilla.

Myös Tshekin pääministeri Mirek Topolanek ja hänen puolalainen virkaveljensä Donald Tusk vierailivat onnettomuuspaikalla.

Topolanekin mukaan ainakin yksi kuolleista oli puolalainen. Lisäksi kolmen tshekin kerrottiin saaneen surmansa. Loukkaantuneista ainakin kaksi oli Ranskan kansalaisia.

Suomen Tshekin suurlähettiläs Hannu Kyröläinen sanoo, että kuolleiden joukossa ei ole suomalaisia.

Pahin onnettomuus 13 vuoteen

Junassa oli onnettomuushetkellä noin 400 matkustajaa. Junassa matkusti myös paljon seurueita, jotka olivat matkalla brittiyhtye Iron Maidenin konserttiin Prahaan.

- Vaunumme oli täynnä nuoria ihmisiä ja meillä oli hauskaa. Sitten tapahtui törmäys ja kaaos, kuvailee tunnelmia junassa nuori naismatkustaja.

- Menimme oluelle ravintolavaunuun junan perälle. Yhtäkkiä kuulimme kaksi pamausta ja kaikki putosivat penkeiltään, kertoo matkustaja Janusz Recman.

Kyseessä oli pahin junaonnettomuus Tshekissä sitten vuoden 1995, jolloin 19 ihmistä sai surmansa lähijunan suistuttua raiteilta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.