Mainos

Useita kuoli yhteenotossa Jerusalemissa

Neljä ihmistä kuoli ja ainakin 90 loukkaantui tämänpäiväisissä väkivaltaisuuksissa Jerusalemissa.

Jerusalemin itkumuuri

Palestiinalaisnuoret ja Israelin poliisi ajautuivat kahakkaan Jerusalemin vanhassa kaupungissa, Al Aksan -moskeijan lähistöllä. Israelin poliisin mukaan poliisi piiritti moskeijan ympäristön ja ampui kumiluodeilla palestiinlaisnuoria, jotka puolestaan olivat heitelleet kivillä lähistöllä rukoilemassa olevia juutalaisia.

Lääkärien mukaan osaa potilaista oli kuitenkin haavoittunut oikeista luodeista. Poliisi ilmoitti, että myös useita poliiseja loukkaantui yhteenotossa. Israelin pääministeri Ehud Barak syytti perjantaina kahakasta palestiinalaisia.

Levottomuuksia myös Länsirannalla

Kaksi israelilaissotilasta haavoittui Länsirannalla, kun heidän ajoneuvoaan tulitettiin varhain aamulla, israelilaiset ja palestiinalaiset lähteet sanoivat. Toinen sotilaista menehtyi myöhemmin vammoihinsa, sanomalehti al-Haaretz kertoi verkkosivuillaan.

Palestiinalaisten poliisin mukaan sotilaita ampui palestiinalaisjoukkojen jäsen, joka oli mukana palestiinalaisten ja Israelin rajajoukkojen yhteispartiossa. Ampumavälikohtaus sattui lähellä Qalqiliyan kaupunkia. Ampuja on pidätetty.

Palestiinalaisten itsehallintoalueella on sattunut tällä viikolla kaksi muutakin väkivallantekoa. Keskiviikkona israelilaissotilas sai surmansa pommin räjähdettyä Gazaan johtavalla tiellä. Torstaina Gazan alueella lähellä Nezarimin juutalaissiirtokuntaa räjähti pommi, mutta kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.