Mainos

Useita kuoli pommi-iskussa Jakartassa

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa ja kahdeksantoista haavoittunut pommi-iskussa Indonesian pääkaupungissa Jakartassa. Pommi räjähti Filippiinien suurlähettilään virka-asunnon ulkopuolella Jakartan keskustassa. Myös suurlähettiläs itse loukkaantui.

Jakarta 1.8.2000

Pommi räjähti Filippiinien suurlähettilään virka-asunnon ulkopuolella Jakartan keskustassa. Kuolleiden ja haavoittuneiden määrästä ja henkilöllisyydestä on annettuvaihtelevia tietoja. Filippiinien Indonesian suurlähettiläs Leonides Cadayn tiedetään kuitenkin haavoittuneen iskussa. Filippiinien suurlähetystön mukaan Caday oli autossa asuntonsa edessä asunnostaan, kun isku tapahtui. -Suurlähettilästä hoidetaan jalkavammojen takia, kertoi sairaalan tiedottaja.

Paikalla olleiden mukaan kyseessä oli ilmeisesti autopommi. Se tuhosi asunnon julkisivun ja viereisen asuintalon parvekkeen. Vaurioitunut naapuritalo oli tiettävästi Bulgarian suurlähettilään virka-asunto. Räjähdys tapahtui kadulla, jossa on paljon suurlähettiläiden ja korkea-arvoisten virkamiesten virka-asuntoja.

Viranomaisten mukaan ainakin kolme ihmistä oli saanut surmansa räjähdyksessä. Silminnäkijät sanoivat auton kuljettajan saaneen surmansa iskussa. Lisäksi kuoli ilmeisesti ainakin yksi virka-asunnon turvamies. Iskun tekijästä ei ole vielä tietoa. Iskun arvioidaan lisäävän entisestään jännitystä maassa, joka on ajautunut levottomuuksiin taloudellisten ja poliittisten kriisien seurauksena.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.