Useita kuoli Pakistanissa iskussa sotilastukikohtaan

Parikymmentä raketein ja räjähtein aseistautunutta miestä on onnistunut pitämään puoliaan jo puoli vuorokautta Pakistanin asevoimia vastaan Karachin kaupungissa sijaitsevassa tukikohdassa.

Miehet hyökkäsivät eilisiltana suurehkoon laivaston ilmatukikohtaan. Viranomaiset kertovat, että ainakin 12 henkilökuntaan kuuluvaa on saanut surmansa. Hyökkääjät ovat tiettävästi tuhonneet kaksi tiedustelukonetta.

Viranomaisten mukaan sotilaat ovat onnistuneet saamaan miltei koko tukikohdan hallintaansa; hyökkääjät miehittävät enää yhtä yksikerroksista rakennusta.

Tukikohdasta on kuultu räjähdyksiä ja sen yläpuolella on nähty helikoptereita. Pelastusmiehistöt ovat yrittäneet sammuttaa tukikohdasta loimuavia liekkejä, ja tukikohdan ulkopuolella odottaa kymmeniä ambulansseja.

Pakistanin Talebanin tiedottaja ilmoitti järjestön olevan iskun tekijä.

- Se on kosto Osama bin Ladenin marttyyrikuolemasta, sanoi Ehsanullah Ehsan.

Hänen mukaansa asialla on 15-20 itsemurhapommittajaa, jotka ovat varustautuneet jopa viikon kestäviin taisteluihin.

Hyökkäys on herättänyt jälleen kysymyksen, pystyvätkö Pakistanin asevoimat suojaamaan tukikohtiaan.

Karachin satama on tärkeä Afganistanissa toimivien Nato-joukkojen huollon kannalta. Huolta herättää myös se, että hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta tukikohdasta on vain 24 kilometriä toiseen tukikohtaan, jossa Pakistanin arvellaan säilyttävän ydinaseita.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat