Mainos

Useita kuoli Israelin iskuissa

Myös palestiinalaisministeri Wasfi Kabha on pidätetty yöllisessä ratsiassa Länsirannalla.

Israel on tänään jatkanut äärijärjestö Hamasin kohteiden moukarointia Gazan alueella. Ainakin viisi ihmistä sai surmansa iskuissa Hamasin turvallisuusjoukkojen rakennuksiin.

Palestiinalaiset silminnäkijät kertoivat Israelin tehneen aamupäivällä ainakin seitsemän ilmahyökkäystä Gazaan. Palestiinalaistaistelijat jatkoivat puolestaan rakettien ampumista Israelin puolelle, mutta Israelin armeijan mukaan kukaan ei haavoittunut.

Israelilaissotilaat pidättivät Hamasiin kuuluvan palestiinalaisministerin Wasfi Kabhan yöllisessä ratsiassa Länsirannalla. Jo aiemmin tällä viikolla Israelin joukot pidättivät opetusministeri Naser al-Shaerin ja 32 muuta Hamasin jäsentä.

Presidentti Mahmud Abbasin avustajan mukaan palestiinalaiset ovat pyytäneet Yhdysvaltoja ja EU:ta apuun Hamasin ministereiden ja kansanedustajien vapauttamiseksi.

Hamasin sotilaallinen siipi ja useat muut aseelliset palestiinalaisjärjestöt ovat viestittäneet olevansa valmiita tulitaukoon Israelin kanssa aiempaa lievemmin ehdoin. Järjestöt tapasivat Abbasin Fatah-liikkeen edustajia eilen illalla.

Fatahin edustajan mukaan järjestöt voivat nyt harkita molemminpuolista tulitaukoa pelkästään Gazassa, kun aiemmin ne ovat vaatineet Israelia lopettamaan vihollisuudet myös Länsirannalla. Järjestöt odottavat Israelin kantaa tulitaukoasiaan viimeistään huomenna.

Abbas on ehdottanut aluksi kuukauden mittaista tulitaukoa Gazaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.