Useita henkilöitä kuljettanut moottorivene ajoi karille Helsingin edustalla – Merivartiosto "epäilee alkoholin osuutta asiaan"

Merivartiosto kertoo lauantaina iltapäivällä julkaisemassan tviitissä, että se on osallistunut meripelastuksen tehtävälle Helsingissä. Karille ajaneesta kymmenmetrisestä moottoriveneestä on pelastettu vartioston mukaan kuusi henkilöä ja alkoholilla epäillään olevan osuutta tapahtuneeseen.

Merivartioston kello 16.27 julkaistun tviitin perusteella moottorivene ajoi karille Helsingissä Aurinkolahden edustalla.


Tviitissä kerrotaan lisäksi, että veneessä olleet henkilöt evakuoitiin ennen veneen uppoamista merivartioston ja poliisin veneisiin.

Merivartioston mukaan karille ajaneelta veneeltä otettiin itse yhteyttä merivartiostoon.

– Saimme noin kello 15.10 ilmoituksen veneeltä, että he ovat ajaneet kiville. Veneessä oli yhteensä kuusi henkilöä, joista kaksi olivat lapsia. Paikkatieto oli aluksi hieman heikko, sillä he eivät osanneet sitä meille tarkkaan kertoa. Alueelle lähti pelastusyksikkö etsimään venettä. Pyysimme heitä vielä laukaisemaan hätäsoihdun, mutta sen sijaan he laukaisivat punaisen hätäraketin, jonka avulla toki paikansimme heidät hyvinkin nopeasti, Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan.

Toinen moottori irtosi törmäyksestä

Viranomaisten mukaan vene oli ajanut kiville sen verran suurella nopeudella, että toinen veneen oli irronnut joko kokonaan tai osittain. Tällä hetkellä vene kelluu tapahtumapaikalla ylösalaisin.

– Siitä muodostuneesta reiästä pääsi sitten aika paljon vettä veneeseen. Rajavartiolaitoksen ja poliisin veneyksiköt saivat nopeasti evakuoitua kaikki veneessä olleet henkilöt. Ennen kuin saimme paikalle enemmän pumppukalustoa, vene täyttyi sen verran vedellä, että se kääntyi pohja ylöspäin tapahtumapaikan vieressä.

Kuljettajalla ei tarvittavia merimiestaitoja

Viranomaiset epäilevät tällä hetkellä, että alkoholilla on ollut osuutta tapahtuneeseen. 

– Veneen kuljettaja oli täysin selvin päin, mutta ei ollut kykenevä, eli hänellä ei ollut tarvittavia merimiestaitoja kuljettaa venettä. Tällä hetkellä veneen päällikköä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Merivartioston mukaan karille ajanut alus on noin kymmenmetrinen amerikkalaisvalmisteinen vene.

Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Ei myöskään toistaiseksi ympäristövahinkoja. Tällä hetkellä valmistaudutaan tarpeen mukaan puomittamaan, jos sieltä alkaa valua polttoainetta tai öljyä mereen, merivartiostosta kerrotaan.

Merivartioston mukaan nyt on omistajan vastuulla järjestää vene pois tapahtumapaikalta.


Juttua muokattu 12.6.2021: Korjattu kirjoitusvirheitä ja lisätty merivartioston kommentit.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja