Mainos

Useita Greenpeace-aktivisteja tutkintavankeuteen

Murmanskissa venäläinen tuomioistuin on määrännyt kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen ainakin kahdeksan ympäristöaktivistia, kertoo Suomen Greenpeace.

Heistä kaksi on venäläisiä, joista toinen on freelancevalokuvaaja ja toinen Greenpeacen kampanjoitsija. Tutkintavankeuteen on määrätty myös kanadalainen, amerikkalainen, puolalainen, ranskalainen ja kaksi uusiseelantilaista.

Greenpeacen mukaan heitä epäillään merirosvouksesta. Järjestön tietojen mukaan suomalaisen Sini Saarelan tapausta ei ole vielä käsitelty oikeudessa. Kiinni otettuina on 30 aktivistia.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Murmanskin Suomen-konsuli on paikalla oikeustalolla.

Ohjelmajohtaja Tapio Laakso sanoi iltapäivällä STT:lle kahden ensimmäisen päätöksen jälkeen, että ne olivat varsin huonoja. Hän ei uskaltanut arvioida, pääseekö Saarela tänään vapaaksi.

Hollanti on vaatinut Venäjää vapauttamaan aktivistit. Greenpeacen vallattu Arctic Sunrise -alus purjehti Hollannin lipun alla.

Venäjän viranomaiset valtasivat aluksen viime torstaina. Alus seilasi protestoimassa öljy-yhtiö Gazpromin porausaikeita Venäjän pohjoisrannikolla.

(MTV3 - STT )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.