Mainos

Useat soittoääniä markkinoivat verkkosivut rikkovat sääntöjä

Valtaosaa kännyköiden soittoääniä ja taustakuvia markkinoivista sivustoista epäillään EU:n kuluttajansuojasääntöjen rikkomisesta, kertoo EU-komissio. Puutteita löytyi myös kaikista kesäkuussa tarkastetuista suomalaisista sivustoista.

Viranomaiset eri puolilla Eurooppaa tarkastivat kesäkuussa yli 500 mobiilipalveluita tarjoavaa verkkosivua. 80 prosenttia sivustoista antoi aihetta lisäselvityksiin. Kaikki 15 Suomessa tarkistettua sivustoa joutuvat tarkempaan syyniin.

Sivustoilla hintatiedot on usein merkitty epäselvästi, myyjän yhteystiedot puuttuvat ja niillä on harhaanjohtavaa mainontaa. Monet näistä verkkosivuista on suunnattu lapsille ja nuorille.

Sopimuksen kannalta keskeisiä tietoja on usein vaikea löytää sivustoilta. Tämä voi johtaa siihen, että ilmaisena mainostettu palvelu paljastuukin kalliiksi sopimukseksi.

EU:n tarkastusiskun syynä olivat sadat kuluttajien sivustoista tekemät valitukset. Nyt kansalliset viranomaiset ottavat yhteyttä yrityksiin ja pyytävät niitä oikaisemaan ongelmakohdat. Jos näin ei tapahdu, ryhdytään oikeustoimiin, joiden tuloksena voidaan määrätä sakkoja tai sulkea sivusto, komissio kertoo tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.