Mainos

Useat maat kiinnostuivat Suomen munarikosjärjestelmästä

Useat maat ovat kiinnostuneita Suomen lakijärjestelmästä, jossa eläinten ja niiden osien, kuten linnunmunien, laittomasta hallussapidosta epäilty henkilö joutuu maksamaan lajikohtaiset korvaukset.

Suomen tulli on tutkinut jo viime marraskuusta lähtien laajaa luonnonsuojelurikosten sarjaa, jossa Pohjanmaalla asuvan yrittäjän hallusta on takavarikoitu noin 10 000 linnunmunaa sekä lähes 300 kuollutta lintua.

Muun muassa Ruotsin, Britannian, Norjan ja Islannin viranomaiset ovat ottaneet yhteyttä suomalaisviranomaisiin lakijärjestelmästä.

– Suomen lakijärjestelmä on harvinainen, eikä tällaista ole juuri muualla. Neuvottelemme siitä, tulisiko Suomen korvausvelvollisuusmalli myös näihin muihin maihin käyttöön, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen biologi Harri Hongell paljastaa MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa erityisesti Ruotsissa asiasta ollaan hyvin kiinnostuneita. Lisäksi suomalaisviranomaiset aikovat matkustaa Britanniaan neuvottelemaan korvausjärjestelmästä.

– Maat ovat kiinnostuneet järjestelmästämme, koska se helpottaa tuomion jakamista. Jos on olemassa selkeä korvausmalli, enää ei tarvitse arpoa joka kerta uudelleen, miten esimerkiksi eri munarikoksista jaetaan tuomioita, Hongell valottaa Suomen lain hyviä puolia.

Suomalaismiehen epäillään varastaneen lähinnä rauhoitettujen lajien linnunmunia, joille ympäristöministeriö Suomessa on vahvistanut lajikohtaiset korvausarvot, jotka vaihtelevat 17 eurosta aina merikotkan munan 7400 euron hintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.