Mainos

Useat lentokentät Suomessa suljettuina

Helsinki-Vantaan, Turun, Lappeenrannan ja Maarianhaminan lentokentät on suljettu jälleen tuhkapilven takia, kertoo Finavia. Lisäksi myös Malmin ja Utin lentokentät on suljettu. Kentät menivät kiinni kello 15. Tampere-Pirkkalan lentokenttä suljetaan näillä näkymin kello 21.

Lentorajoituksia pohditaan seuraavan kerran kello 21.

Finnair on perunut kaikki lähtevät ja saapuvat kotimaan ja Euroopan reittilennot tältä päivältä. Finnair lentää silti lomamatkustajia kotiuttavia lentoja.

Finnair on lentänyt tänään viisi kaukolentoa Suomeen New Yorkista, Bangkokista, Delhistä, Soulista ja Hongkongista. Lisäksi tilauslennoilla on saapunut Aurinkomatkojen matkustajia Espanjasta ja Turkista.

Yhteensä tänään on saapunut tai on saapumassa noin 2400 matkustajaa. Tarkoitus on lentää tänä iltana vielä Suomesta New Yorkiin ja Bangkokiin.

Tilanne jatkuu samanlaisena

Etelä-Suomen yllä oleva tuhkapilvi haittaa lentoliikennettä edelleen. Tilanteen arvioidaan jatkuvan huomenna samankaltaisena.

Liikenteen käynnistymiseen uumoillaan vaikeuksia, sillä hovioikeuden tulkinnan mukaan lentoyhtiön on otettava lennoille ensisijaisesti ne, joilla on varaus kyseiselle lennolle.

Lentoyhtiö Blue1:n lennot on peruttu koko tältä päivältä ja huomiselta puoleenpäivään saakka lentoliikennerajoitusten takia. Blue1:n lento Brysselistä laskeutuu todennäköisesti Kuopioon illalla, sillä Tampereen lentoasema on suljettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.