Mainos

Useat länsimaat kehottavat poistumaan Jugoslaviasta

Useat länsimaat ovat kehottaneet kansalaisiaan poistumaan Jugoslaviasta Naton mahdollisen ilmaiskun takia. Viimeisimpänä kehotuksen antaneiden maiden joukkoon on liittynyt Norja.

Jugoslaviaan jääviä Norjan kansalaisia kehotetaan pitämään tiiviisti yhteyttä maan lähetystöön ja valmistautumaan nopeaan lähtöön.

Aiemmin tänään vastaavan kehotuksen ovat antaneet jo Britannia, Ranska ja Tanska. Maiden ulkoministeriöt katsovat, että kyse on varotoimesta, koska jännitys alueella on kasvanut.

Britannian pääministeri Tony Blair totesi tänään, että Naton ilmaisku on yhä lähempänä. Kiinassa parhaillaan vieraileva Blair on keskustellut tänään puhelimitse myös Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa. Keskustelun sisällöstä ei ole annettu mitään tietoja.

Myös Tanska on kehottanut kansalaisiaan poistumaan Jugoslaviasta. Tanskan ulkoministeriö varoittaa tiedotteessaan, että alueelle jäävien tanskalaisten täytyy varautua pikaiseen lähtöön ja pitää yhteyttä Tanskan lähetystöön. Tanskan kehotus ei koske tanskalaisia diplomaatteja.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.