Mainos

Perättömät terroriuhkaukset säikäyttivät olympialaisten alla

Usea eurooppalainen olympiakomitea on kertonut saaneensa venäjänkielisen terroriuhkauksen, joka koskee Sotshin talviolympialaisia.

Uhkaus on tullut ainakin Unkarin, Slovenian, Slovakian, Italian ja Saksan olympiakomiteoille.

Ensimmäisenä asiasta kertoneiden unkarilaisten mukaan uhkaus otettiin vakavasti, mutta tutkinnan jälkeen todettiin, että uhkaus ei ole aito.

– Sekä kansainvälinen olympiakomitea että Sotshin kisajärjestäjät julistivat, että uhkaus ei ole aito. Tämä henkilö on lähettänyt kaikenlaisia viestejä olympiaperheen jäsenille, Unkarin olympiakomitean tiedottaja Zsigmond Nagy kertoi.

Kirjeessä uhattiin Unkarin kansalaisia, kilpailijoita ja virkamiehiä sillä, että jos he osaalistuvat kisoihin, heidät voidaan räjäyttää. 

Suomen olympiakomitean pääsihteeri Mika Sulin kertoi STT:lle, että Suomen olympiakomitea ei ole saanut uhkauksia.

Kansainvälinen olympiakomitea on ilmoittanut olevansa vakuuttunut siitä, että Sotshin olympialaisiin on turvallista osallistua.

Presidentti Vladimir Putin on valjastanut Mustanmeren alueelle 37 000 turvallisuudesta vastaavaa henkilöä sekä nostanut turvallisuusvalmiutta koko maasa.

Venäjä on myös esitellyt turvallisuusvalmiuttaan Yhdysvalloille. Putin oli viimeksi tiistana aiheesta puhelimitse yhteydessä Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.