Mainos

Usea Suomen kansalainen on joutunut Interpolin etsintäkuulutuslistalle

Useita rikoksesta epäiltyjä suomen kansalaisia on joutunut kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin etsintäkuulutuslistalle, koska heidän epäillään pakoilevan ulkomailla. Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan listalla on tällä hetkellä 38 henkilöä.

– Listalle joutuu, jos henkilö pakoilee esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai vankeustuomiota ulkomailla, KRP:n rikoskomisario Kaarlo Askola kertoo MTV3 Uutisille.

Pyynnön kansainvälisestä etsintäkuulutuksesta voi tehdä Suomessa syyttäjä, oikeuslaitos tai rikosseuraamusvirasto. Myös muu maa voi tehdä Suomen kansalaisesta kansainvälisen etsintäkuulutuspyynnön.

Suomen kuuluttamia, rikoksesta epäiltyjä henkilöitä Interpolin listalla on yhteensä 83, jossa on mukana myös muun maan kansalaisia.

Interpolin listoilla on esimerkiksi Suomen ja Marokon kansalainen Ayoub El Yaakoubi, jota epäillään suomalaisnaisen henkirikoksesta. Hän karkasi ulkomaille vajaat 20 vuotta sitten, kun henkirikoksen esitutkinta oli kesken.

– Oikeus vapautti hänet vankeudesta esitutkinnan aikana, kun näyttöä ei ollut riittävästi. Hän pakeni ulkomaille heti vapauduttuaan vankeudesta, Askola kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa Yaakoubi pakoilee tällä hetkellä Marokossa, mutta Suomi on asian suhteen voimaton.

– Tiedämme, että hän on siellä, mutta emme voi tehdä asialle mitään. Marokolla ja Suomella ei ole rikoksesta epäillyn luovutuspäätössopimusta. Marokko ei luovuta kansalaisiaan ulkomaille oikeudenkäyntiä varten, Askola selvittää.

Interpolin listoille on päätynyt myös Suomen kansalainen Adil Bulut, jota epäillään huumerikoksista.

– Hän on karannut ulkomaille tänä vuonna. Etsintäpyynnön on tehnyt Helsingin hovioikeus, Askola kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.