Mainos

USA:n suurlähettiläs uskoo yritysten ratkaisevan ilmasto-ongelman

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ei usko, että hänen kotimantereellaan poliitikot kuuntelevat ilmastotutkijoiden varoituksia.

- Poliitikoilla on nyt juuri kova kiire politikoida. Tiede jää sen varjoon. Toivoisin, että poliitikot ottaisivat tutkijoiden varoitukset vakavasti, mutta vaikka eivät ottaisikaan, poliitikot eivät pyöritä taloutta. Yritykset pyörittävät sitä ja ne ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti.

Suurlähettiläs osallistui tänään Helsingissä seminaariin, jossa pohdittiin YK:n eilen julkaistun ilmastoraportin vaikutuksia Suomeen.

Oreck uskoo, että yritykset hoitavat ilmastonmuutoksen torjunnan huomattavasti todennäköisemmin kuin poliitikot. 

- Yritykset ymmärtävät, että ilmastonmuutoksen vaikutuksilla kuten lisääntyvillä myrskyillä ja hankalilla sääoloilla on suora vaikutus liiketoimintaan. Hinnat nousevat, vakuutusten hinta kasvaa, epävarmuus lisääntyy. Sitä eivät yritykset halua. Niillä on suuri halu vähentää ilmastopäästöjä.

Oreck ei vastaa suoraan kysymykseen, allekirjoittaako Yhdysvallat sitovan ilmastosopimuksen, jos sellainen saadaan aikaan Pariisissa ensi vuonna.

- Jo sään ennustaminen on riittävän vaikeaa. Pariisin kokoukseen mennessä yritykset ovat jo ehtineet kehitellä lisää liikeideoita ja teknologioita, joilla ilmastonmuutos voidaan ratkaista. Minä uskon enemmän teknologioihin kuin sopimuksiin. Toki sitovan sopimuksen aikaansaaminenkin olisi tärkeää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.