Mainos

USA: Yli 1 200 irakilaistaistelijaa kuollut Fallujassa

Arvio kuolleiden irakilaiskapinallisten määrästä on muuttunut yli 1 200:aan.

Viikon kestäneessä suurhyökkäyksessä Irakin Fallujaan on kuollut yli 1 200 vastarintataisteiljaa, kertoo amerikkalaisjoukkojen komentaja Richard Natonski.

Eilen irakilaiset turvallisuuslähteet arvioivat kuolleiden määrän olevan yli tuhat.

Toinen korkea-arvoinen amerikkalaisupseeri, eversti Mike Shupp puolestaan arvioi, että operaatio Fallujassa saadaan päätökseen neljän viiden päivän kuluessa.

Amerikkalaisia hyökkäyksessä on saanut surmansa ainakin 25. Irakin hallituksen joukkojen miestappioiksi on ilmoitettu viisi.

"Taistelutahto murrettu"

Aiemmin yhdysvaltalaisupseeri kertoi, että irakilaiskapinallisten vastarinta Fallujan kaupungissa on laantumassa.

-Kaksi päivää sitten he tulivat ulos taistelemaan. Viime yönä he pakenivat. Näyttää siltä, että olemme murtaneet heidän taistelutahtonsa, kapteeni Robert Bodisch kertoi uutistoimisto Reutersille varhain tänä aamuna.

Aiemmin Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld muistutti, että taistelu Fallujassa ei ole vielä ohi. Suurin osa kaupungista on Yhdysvaltain joukkojen hallussa, mutta kaupungissa toimii yhä vastarintasoluja.

-On sanomattakin selvää, että kaupungissa on vielä vastarintaa ja vaikeita alueita, Panamassa vieraileva Rumsfeld kertoi toimittajille.

Irakin etsityin mies Abu Musab al-Zarqawi on kuitenkin päässyt pakenemaan kaupungista, kertoi Irakin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Qassem Daoud Bagdadissa.

Irakin väliaikainen pääministeri Ijad Allawi ilmoitti eilen, että hyökkäys Fallujan kapinalliskaupunkiin lähestyy loppuaan. Yhdysvaltain ja Irakin hallituksen maajoukkojen suurhyökkäys kaupunkiin alkoi maanantaina.

Hätäapua ei päästä jakamaan Fallujan siviileille

Irakin Punainen Puolikuu ei pääse jakamaan hätäapua Fallujan kaupungin siviileille. Avustusjärjestön saattue on juuttunut Fallujan keskussairaalan pihalle kaupungin laidalla, koska amerikkalaisjoukot eivät anna sille lupaa siirtyä sota-alueeksi julistettuun kaupunkiin.

Järjestön työntekijät pelkäävät, että kaupunkilaiset menehtyvät ruuan ja hoidon puutteeseen.

Punainen Puolikuu lähetti eilen neljän kuorma-auton saattueen Bagdadista Fallujaan. Saattue toi kaupunkiin ruokaa, vettä, lääkkeitä ja huopia.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja