Mainos

USA vonkaa muilta Nato-mailta lisäjoukkoja Afganistaniin

Euroopan maat eivät ainakaan toistaiseksi ole taipuneet amerikkalaisten vaatimuksiin. Naton komennossa on tällä hetkellä Afganistanissa noin 35 000 sotilasta. Yli puolet sotilaista on brittejä tai yhdysvaltalaisia.

Yhdysvallat kovisteli muita Nato-maita lähettämään lisää joukkoja Afganistaniin tänään alkaneessa Naton puolustusministerien kokouksessa Sevillassa Espanjassa.

Euroopan maat haraavat kuitenkin vastaan eivätkä näy taipuvan amerikkalaisten vaatimuksiin.

- Kevät on meidän mielestämme ratkaiseva ajankohta Afganistanin konfliktissa. Yritämme saada liittolaisemme tekemään niin paljon kuin voivat ja niin pian kuin voivat, selitti Yhdysvaltojen valtuuskuntaan kuuluva virkamies.

- Me teemme oman osamme. Katsotaan, mitä liittolaisemme tekevät, hän sanoi.

Espanja, Hollanti, Ranska, Italia ja Turkki ovat jo ilmoittaneet, etteivät ne lähetä enempää sotilaita Afganistaniin. Saksalla on Afganistanissa 3000 sotilasta, mutta se ei ole suostunut niiden sijoittamiseen maan eteläosaan, missä väkivaltaisuudet ovat pahimmat.

Yli puolet Afganistanissa olevista Nato-johtoisista Isaf-sotilaista on amerikkalaisia tai brittejä. Afganistanissa on nykyisin Naton komennossa 35 000 sotilasta, mukana myös satakunta suomalaista.

Taleban-kapinallisten odotetaan kiihdyttävän hyökkäyksiään jälleen keväällä. Viime vuonna väkivaltaisuuksissa kuoli 4000 ihmistä.

Sevillan kokous päättyy huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.