Mainos

USA vie viimeisen varoituksen Milosevicille

Yhdysvallat on toimittamassa viimeistä varoitusta Jugoslavian presidentille.

Viestin sisältö on se, että jos Jugoslavian sotatoimet Kosovon albaaneja vastaan eivät lopu, edessä ovat Naton ilmaiskut Jugoslaviaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoo, että Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke vie viestin presidentti Slobodan Milosevicille.

Aiemmin uutistoimisto Reuters kertoi, että Milosevicilla on enää tunteja aikaa hyväksyä Kosovon rauhansuunnitelma, tai Nato aloittaa ilmaiskunsa.

Kosovon suurimman puolueen johtaja Ibrahim Rugova sanoo, että tilanne Kosovossa on tällä hetkelä kauhea. Taistelujen jatkuessa tänäänkin tuhannet albaanit ovat joutuneet Rugovan mukaan pakenemaan kodeistaan. Rugova vetosi tänään ulkovaltoihin, että Kosovon tilanteeseen puuttuttaisiin pikaisesti. Nato-maiden suurlähettiläät keskustelevat tänään Kosovon kriisistä. Nato on valmis hyvin nopeasti ilmaiskuihin serbikohteita vastaan.

Taistelut ovat jatkuneet kiivaina Drenican kukkuloilla. YK:n pakolaisjärjestö kertoi eilen illalla, että järjestö on onnistunut kuljettamaan satoja albaanipakolaisia turvaan. Tuhannet ihmiset joutuivat lähtemään kodeistaan ja viettämään yön ulkona, kun serbit hyökkäsivät eilen useisiin Kosovon keskiosan kyliin ja ajoivat asukkaat kodeistaan.

Serbit hyökkäsivät kyliin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden lähdettyä Kosovosta.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.