Mainos

USA varautuu isorokkoa vastaan

Yhdysvaltain hallinto on päättänyt hankkia kaikkiaan 155 miljoonaa annosta isorokkorokotetta. Rokotteet toimitetaan Yhdysvaltoihin vuoden 2002 loppuun mennessä ja tuolloin maassa on kaikkiaan 286 miljoonaa rokoteannosta, tarpeeksi jokaisen amerikkalaisen rokottamiseksi. Aiemmin on jo sovittu 54 miljoonan annoksen toimittamisesta.

Rokotteen varastoinnilla varaudutaan mahdolliseen bioterrorismihyökkäykseen.

-Toivomme, että isorokkorokotevaraston lisääminen palvelee samalla pelotteena niille, jotka saattavat harkita isorokon käyttöä aseena meitä vastaan, sanoi terveys- ja sosiaaliministeri Tommy Thompson.

Tilauksen arvo on 428 miljoonaa dollaria (2,8 miljardia markkaa) eli 2,67 dollaria (noin 19 markkaa) annokselta. Sopimus allekirjoitettiin eilen brittiläisen Acambis-yhtiön kanssa.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on olemassa reilut 15 miljoonaa rokoteannosta ja viranomaisten mukaan yksi annos voidaan laimentaa viideksi annokseksi. Amerikkalaisten mukaan rokote tehoaa vielä neljä päivää altistumisen jälkeen.

Maassa ei aiotakaan palata rutiinirokotuksiin, jotka lopetettiin vuonna 1972. Yhdysvalloissa ei ole esiintynyt isorokkoa sitten vuoden 1949. Tauti julistettiin voitetuksi vuonna 1980.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.