Mainos

USA vahvisti CIA-upseerin kuoleman

Yhdysvallat on tänään vahvistanut ensimmäisen kaatuneensa. Pakistanilaislehti väittää Yhdysvaltain menettäneen peräti 16 sotilasta.

Yhdysvallat on tänään vahvistanut ensimmäisen sotilaansa kaatumisen Afganistanissa.

Hallituksen ilmoituksen mukaan tiedustelu-upseeri Johnny Spann sai surmansa Mazar-i-Sharifin sunnuntaina alkaneessa vankilakapinassa. Keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja George Tenet sanoi, että surmansa saanut Spann oli työskennellyt CIA:n palveluksessa vuodesta 1999.

Kaatuneen upseerin lisäksi amerikkalaissotilaita loukkaantui vankilakapinassa. Kaikkiaan viisi Afganistanissa haavoittunutta amerikkalaissotilasta on saapunut sairaalahoitoon Saksaan. Kukaan haavoittuneista ei ole kriittisessä tilassa, mutta yksi on tehohoidossa mm. katkenneiden luiden takia.

Amerikkalaisen sotilassairaalan tiedottajan mukaan myöhään tiistaina Landstuhlin tuodut sotilaat haavoittuivat lähellä Mazar-i-Sharifia, kun he avustivat pohjoisen liiton joukkoja Talebania kannattavien vankien kapinan kukistamisessa.

Jo 16 amerikkalaissotilasta kuollut?

Kuusitoista amerikkalaista merijalkaväen sotilasta on saanut surmansa taisteluissa Kandaharin lounaispuolella sijaitsevan lentokentän hallinnasta, kertoi pakistanilainen Frontier Post -lehti tänään.

Lehden mukaan amerikkalaissotilaat kaatuivat maanantaina Dolangin lentokentän valtauksen yhteydessä. Amerikkalaisten mukaan taisteluissa ei ole kuollut merijalkaväen sotilaita.

Lentokenttä sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Kandaharista, Taleban-liikkeen päätukikohdasta. Dolangin lentokentän on määrä toimia sillanpääasemana amerikkalaisten hyökkäyksissä Kandahariin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.