Mainos

USA vaatii Israelia vetäytymään Ramallahista

Yhdysvallat on eilen antanut YK:n turvallisuusneuvostolle päätöslauselmaehdotuksen, jossa vaaditaan Israelia vetäytymään palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin päämajan ympäriltä Ramallahissa.

Yhdysvallat vaatii ehdotuksessaan Israelia "lopettamaan tilannetta pahentavat toimenpiteet Ramallahissa ja sen ympäristössä". Päätöslauselmaehdotus vaati myös molempia osapuolia lopettamaan kaiken väkivallan ja tuomitsemaan siitä vastuussa olevat.

Aiemmin päivällä Yhdysvallat ilmoitti vastustavansa Arabimaiden tekemää päätöslauselmaehdotusta, jossa ei tuomittu palestiinalaisten terrori-iskuja.

Yön aikana Israelin armeija tunkeutui Gazan kaupunkiin. Sairaalalähteiden mukaan Israelin tankkien ja helikoptereiden hyökkäyksessä kuoli ainakin kolme palestiinalaista ja useita kymmeniä loukkaantui.

Palestiinalaiset vastasivat hyökkäykseen ampumalla armeijan joukkoja.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi aiemmin eilen, että armeija aloittaisi operaation Gazan kaistalla hyökätäkseen Hamas-äärijärjestöä vastaan. Hamas on sanonut olevansa vastuussa yhdestä viime viikon itsemurhapommi-iskusta Israelissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.