Mainos

USA vaatii diplomaattista ratkaisua Etelä-Amerikan kiistaan

Yhdysvallat vaatii diplomaattista ratkaisua kriisiin, joka on suistanut Kolumbian Venezuelaa ja Ecuadoria vastaan, sanoi ulkoministeri Condoleezza Rice torstaina.

Rice kuvasi Kolumbiaa Yhdysvaltain vahvaksi liittolaiseksi ja totesi, ettei kenenkään pitäisi tukea Farc-liikkeen sissejä.

Naapurimaiden välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Kolumbian joukot tunkeutuivat viikonloppuna Ecuadorin puolelle Farc-sissejä jahdatessaan. Eilen Venezuela ilmoitti ryhtyneensä siirtämään joukkojaan Kolumbian rajalle.

Kolumbian varapresidentti rauhoitteli tänään pelkoja sodan syttymisestä Kolumbian ja sen naapurimaiden välille. Brysselissä puhunut varapresidentti Francisco Santos korosti, että Kolumbian hallitus ei aio turvautua voimankäyttöön provokaatioista huolimatta.

Ecuador on puolestaan vaatinut kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan selväsanaisesti Kolumbian tekemät hyökkäykset Ecuadorin puolelle.

Presidentti Rafael Correa esitti vaatimuksen tavattuaan liittolaisensa Venezuelan presidentin Hugo Chavezin. Brasilia, Chile ja Argentiina ovat ilmaisseet paheksuntansa Kolumbian hyökkäyksestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.