Mainos

USA uhkaa sulkea autoteollisuuden avustushanat

Yhdysvaltain autoteollisuuden tulevaisuus näyttää yhä synkemmältä. Presidentti Barack Obama on tänään lukenut tiukat madonluvut talouvaikeuksissa tarpovalle alalle.

Obama vaati erityisesti General Motorsilta rajua remonttia. Hän tarjosi kuitenkin niin General Motorsille kuin Chryslerille vielä tilaisuuden tehdä rajuja rakennemuutoksia.

- Hallintoni antaa GM:lle ja Chryslerille lisäaikaa etsiä luotottajien, ammattiliitojen ja muiden osakkaiden kanssa uuden rakennemuutoksen, joka oikeuttaa ne saamaan lisää veronmaksajien tukea. Yhtiöiden on esitettävä määräaikaan mennessä suunnitelma, joka saa amerikkalaiset luottamaan niiden onnistumiseen, Obama lausui tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

Jos autoyhtiöt eivät tässä onnistu, aikoo valtio panna avustushanat kiinni.

Obama lupasi kuitenkin, ettei maan autoteollisuutta päästetä kokonaan katoamaan. Hän totesi silti, ettei konkurssi ole poissuljettu vaihtoehto yhtiöiden tulevaisuutta ajatellessa.

Obama vetosi myös maan kansalaisiin, jotta nämä auttaisivat autoteollisuutta uuteen nousuun vaihtamalla vanhat autonsa uusiin malleihin.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Kymmenen uutiset 30.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.