Mainos

USA tyytyväinen yllätysvierailuun Koreassa

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri matkusti yllättäen eilen Pohjois-Koreaan neuvottelemaan maan kiistanalaisesta ydinohjelmasta.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Christopher Hill kertoo keskustelujen Pohjois-Koreassa onnistuneen, kun hän päätti vierailunsa tänään. Hill matkusti eilen yllättäen maahan neuvottelemaan Pohjois-Korean kiistanalaisesta ydinohjelmasta.

Hill tapasi Pohjois-Korean ulkoministerin Pak Ui Chunin ja maan ydinohjelmaneuvottelijan Kim Kye Gwanin. Hillin mukaan he olivat yhtä mieltä siitä, että asioissa tulisi edetä. Hän luonnehti keskusteluja "erittäin hyviksi".

Hill on ensimmäinen maassa vieraillut korkea-arvoinen Yhdysvaltain viranomainen vuosiin. Hänen tavoitteenaan on ollut saada kuudenväliset neuvottelut ydinohjelmasta jatkumaan. Niihin ovat osallistuneet molemmat Koreat, Yhdysvallat, Kiina, Japani ja Venäjä.

Etelä-Korean presidentti Roh Moo Hyun ehdottaa, että kuusi maata perustaisivat pysyvän ryhmän, joka keskittyisi turvallisuuteen ja aseiden valvontaan alueella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.