Mainos

USA tutkii al-Qaida -verkoston rahoitusta

Yhdysvallat ja Saudi-Arabia ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä yhteistyöhön al-Qaida -verkoston rahoituskanavien tukkimiseksi.

Saudi Arabia on valmis yhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa.

Yhdysvallat ja Saudi-Arabia yrittävät yhdessä pysäyttää al-Qaida -järjestölle menevät hyväntekeväisyysvarat. Maat ovat pyytäneet YK:ta jäädyttämään kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön al-Haramain tilit. Yhdysvallat uskoo, että järjestön Indonesiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Pakistanissa toimivat osastot rahoittavat terroristeja.

-Nämä neljä osastoa ovat verhoutuneet hyväntekeväisyysjärjestöiksi, mutta ne rahoittavat ja tukevat eri puolilla maailmaa toimivia terrorijärjestöjä, kuten al-Qaidaa, totesi Yhdysvaltain valtiovarainministeri John Snow eilen.

Al-Haramain osastot Somaliassa ja Bosnia-Herzegovinassa on saatu suljettua jo aiemmin. Järjestö on itse kiistänyt yhteydet terroristeihin.

Valtaosa vuonna 2001 Yhdysvalloissa toteutetun terrori-iskun toteuttajista oli kotoisin Saudi-Arabiasta. Yhdysvaltain ja Saudi-Arabian välit ovatkin selvästi viilentyneet kahden ja puolen vuoden takaisten terrori-iskujen jälkeen. Nyt maat kuitenkin toimivat yhdessä rahavirtojen pysäyttämiseksi.

-Älkää erehtykö aikeistamme. Hallitus jatkaa leppymättä toimia niin kotimaassa kuin ulkomailla yhdessä liittolaisten kuten Saudi-Arabian kanssa varmistaakseen, että hyväntekeväisyysjärjestöjä ei käytetä terrorijärjestöjen tai muiden rikollisjärjestöjen pahojen päämäärien edistämiseen, vakuutti Snow.

(MTV3-AFP)

(Huomenta Suomi 23.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.