Mainos

USA turvautuu hätävarastoihinsa polttoainepulan takia

Yhdysvaltain hallinto ottaa käyttöön polttoainetta maan hätävarastosta hirmumyrskyn tuhojen raivaamiseen. Dieseliä lainataan kaksi miljoonaa gallonaa eli 7,5 miljoonaa litraa varastosta, joka on perustettu äkillisten polttoaineen toimituskatkosten varalta.

Lisäksi Yhdysvallat ostaa 24 miljoonaa gallonaa (90 miljoonaa litraa) polttoainetta pelastus- ja raivaustöihin. Samalla se myöntää poikkeusluvan polttoaineen kuljettamiseen ulkomaalaisille tankkereille.

Supermyrsky Sandyn aiheuttamat sähkökatkokset ovat sulkeneet kaksi kolmasosaa New Yorkin ja New Jerseyn osavaltioiden huoltoasemista. Monilla asemilla on polttoainetta, mutta sähkön puuttuessa pumput ja maksujärjestelmät eivät toimi. Autoilijat ovat jonottaneet tunteja saadakseen polttoainetta, eikä tappeluiltakaan ole vältytty.

Polttoainepula on luonut markkinat mustalle pörssille. Netin keskustelupalstalla myydään bensiiniä 15 dollaria gallonalta, kun se normaalisti maksaa 4 dollaria.

Alkuviikosta tuhojaan tehnyt myrsky on vaatinut tähän mennessä yli sata kuolonuhria. Itärannikolla 3,5 miljoonaa ihmistä on edelleen ilman sähköjä.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.