Mainos

USA torjuu Amnestyn kriiikin

Yhdysvallat on torjunut suurimman osan ihmisoikeusloukkauksia koskevasta kritiikistä. Amerikkalaiset kuitenkin sanoivat, että he kunnioittavat ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin roolia ihmisoikeusrikosten raportoijina.

Valkoinen talo sivuutti eilen Amnestyn syytökset, joiden mukaan Irakissa olevat amerikkalaisjoukot loukkaavat irakilaisten ihmisoikeuksia. Yhdysvaltain hallinto pitää myös perusteettomina syytöksiä siitä, että Afganistanin sodan vankeja kohdellaan kaltoin.

Valkoisen talon tiedottajan Ari Fleischerin mielestä Amnesty voisi käyttää enemmän voimavarojaan tutkiakseen, millaisia ihmisoikeusrikoksia Irakissa tapahtui Saddam Husseinin hallinnon aikana. -Luulen maailman olevan samaa mieltä siitä tosiasiasta, että liittouman joukkojen ansiosta miljoonat aikaisemmin vangitut ovat nyt vapaita, Fleischer sanoi.

Ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucher puolestaan käytti varovaisemmin valittuja sanoja. Hän arvioi, että monet Amnestyn väitteet on kohdistettu väärin ja toiset ovat suorastaan virheellisiä. Jälkimmäisiin Boucher luki mm. syytöksen, jonka mukaan Yhdysvaltain hallituksen tuki kansainvälisille ihmisoikeuksille on huvennut terrorismin vastaisen sodan vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.