Mainos

USA Todayn päätoimittaja erosi toimittajaskandaalin vuoksi

Yhdysvaltain suurimman päivälehden, USA Todayn, päätoimittaja Karen Jurgensen on eronnut.

USA Todayn päätoimittaja Karen Jurgensen joutui eroamaan sen jälkeen kun suuri osa lehden tähtitoimittajan Jack Kelleyn jutuista oli paljastunut tekaistuiksi.

Kelley oli ehdolla viidesti Pulitzer-palkinnon saajaksi kunnes kävi selville, että hän oli keksinyt osan jutuistaan, lisännyt juttuihinsa keksittyjä yksityiskohtia ja lainannut toisten toimittajien juttuja lähdettä mainitsematta.

- Tämän kauhistuttavan tilanteen opetus on, että se tekee USA Todaysta vahvemman ja paremman sanomalehden. Mutta kuten kaikki, jotka työskentelivät Jack Kelleyn kanssa, olisin toivonut, että olisimme saaneet hänet kiinni paljon nopeammin, Jurgensen sanoi eropuheessaan.

USA Todayn tapaus on toinen Yhdysvaltoja vavisuttanut suuri lehdistöskandaali kahden vuoden sisällä. Viime vuonna New York Timesin päätoimittaja Howell Raines joutui eroamaan, kun paljastui, että lehden toimittaja Jayson Blair oli keksinyt suuren osan jutuistaan ollessaan tuhdissa kokaiinihumalassa.

Jurgensen oli yksi harvoja suurten sanomalehtien naispäätoimittajia Yhdysvalloissa. 55-vuotias Jurgensen johti USA Todayta vuodesta 1999.

(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.