Mainos

USA Today: Lentokoneruoka voi olla terveysriski

Lentokoneissa tarjottava ruoka voi vaarantaa matkustajan terveyden. Amerikkalaislehti USA Todayn mukaan lentokoneisiin ruokaa toimittavien amerikkalaisten catering-yritysten toiminnasta on löytynyt lukuisia epäkohtia.

Elintarvikkeita ja lääkkeitä valvova FDA on tutkinut useita catering-yrityksiä, joita epäillään terveyden vaarantamisesta tänä ja viime vuonna.

Lentokoneessa tarjottava ruoka voi olla valmistettu epähygieenisissä ja epäilyttävissä oloissa.

FDA:n mukaan ruokia on säilytetty väärissä lämpötiloissa, niiden valmistukseen on käytetty likaisia välineitä sekä niiden valmistajat ovat laiminlyöneet oman hygieniansa. Joistain keittiöistä tarkastajat löysivät torakoita, kärpäsiä, hiiriä ja muita tuholaisia.

Terveysasiantuntijan mukaan catering-yritysten toiminta on huonontunut viime vuosina, ja näiden löytöjen perusteella tuhansien lentokonematkustajien terveys vaarantuu päivittäin.

Terveystarkastajat tutkivat kaksi yhdysvaltain suurinta lentokoneruokia tarjoavaa catering-yritystä sekä yhden pienemmän. LSG Sky Chefs ja Gate Gourmet sekä Flying Food Group toimittavat yhteensä yli 100 miljoonaa lentokoneruoka-annosta vuosittain.

Niiden valmistamaa ruokaa tarjotaan muun muassa Deltan, Americanin, Unitedin, US Airwaysin sekä Continentalin lennoilla. Lisäksi Yhdysvaltain kentiltä lähtevät ulkomaalaiset lentoyhtiöt saattavat ostaa ruokansa näiltä catering-yrityksiltä.

Catering-yritykset vakuuttavat tekevänsä parhaansa ruokaturvallisuuden takaamiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.