Mainos

USA Today: Kaappaajat tunnistettu

Amerikkalaisten viranomaisten mukaan kaikki lentokoneet kaapanneet henkilöt on tunnistettu. Heidän joukossaan ovat Mohamed Atta (33) ja Marwan al Shehhi (23). Molemmat olivat saaneet lento-opetusta Floridassa viime vuonna. Miehillä oli väliaikaiset lentoluvat pienkoneisiin.

Epäillyt miehet ovat tiettävästi asuneet Saksassa ja heidän asuntoonsa Hampurissa on suoritettu poliisiratsia. Nimet kertoo USA Today -Internet-sivuillaan.

Amerikkalaislähteiden mukaan tiistaiset terrori-iskut on toteuttanut tai niitä on tiiviisti suunnitellut n. 50 henkilön ryhmittymä. Asiasta kertoo, CNN, joka siteeraa tutkimuksia lähellä olevia lähteitä. CNN kertoo myös, että FBI olettaa kaappareita olleen 12-24. Koko operaatioon osallistunut ryhmä oletetaan kuitenkin 50 hengen suuruiseksi.

Myös CNN kertoo kahden epäillyn nimet. Ameer ja Adnan Bukhari ovat veljeksiä ja hekin ovat saaneet lentokoulutusta.

Liittovaltion poliisi FBI on puolestaan kiistänyt tiedon, jonka mukaan iskujen tutkinta olisi jo johtanut pidätyksiin. Useiden kaappaajien henkilöllisyys on kuitenkin FBI:n tiedossa.

Oikeusministeri John Ashcroft sanoi eilen, että osa kaappauksiin osallistuneista oli saanut lentokoulutusta Yhdysvalloissa. Viranomaiset eivät toistaiseksi ole halunneet antaa tarkempia tietoja epäillyistä. Tutkittavana on noin 2000 vihjettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.