Mainos

USA syytti Milosevicia Montenegron mellakasta

Yhdysvallat syytti tänään Jugoslavian presidenttiä Slobodan Milosevicia Montenegron eilisestä mellakasta, jossa loukkaantui yli 50 ihmistä.

Yhdysvaltain erityislähettiläs Robert Gelbard syytti sekä Milosevicia että Montenegron väistyvää presidenttiä Momir Bulatovicia tapahtumista. Kaikki sai alkunsa eilen, kun Bulatovic ja 10 000 hänen kannattajaansa osoittivat pääkaupungin kaduilla mieltään vastalauseeksi uudelle presidentille Milo Djukanovicille. Djukanovicin on määrä vannoa virkavalansa tänään illalla, mutta Bulatovic katsoo, että äskettäisissä presidentinvaaleissa esiintyi vilppiä.

-Pidän presidentti Milosevicia vastuussa näiden mielenosoitusten tukemisesta, Gelbard sanoi Belgradissa. Hänen mukaansa Yhdysvallat ja kansainvälinen yhteisö ovat syvästi huolissaan ja suuttuneita "eroavan presidentin Bulatovicin törkeästä käyttäytymisestä tämän laittoman mellakan lietsomisessa". Bulatovic oli vakuuttanut maanantaina Gelbardille luovuttavansa virkansa ilman väkivaltaisuuksia seuraajalleen. Myöhemmin hän kuitenkin perui lupauksensa.

Noin 10 000 ihmistä osallistui eilen Bulatovicia tukevaan mielenosoitukseen, joka muuttui myöhemmin väkivaltaiseksi. Montenegron tv:n mukaan kaikkiaan 51 ihmistä loukkaantui poliisin ja mielenosoittajien yhteenotossa. Mielenosoittajat mm. ampuivat aseilla ilmaan sekä räjäyttivät pommin lähellä parlamenttirakennusta. Pääkaupunki oli kuitenkin tänään rauhallinen ja poliisiautot partioivat kaupungin keskustassa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.