USA syyttää Pohjois-Koreaa provokaatiosta

Yhdysvallat tuomitsee jyrkästi pohjoiskorealaisten tunkeutumisen sukellusveneellä Etelä-Koreaan. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti eilen, että se pitää viimeviikoista välikohtausta vakavana provokaationa ja sanoi olevansa valmis harkitsemaan sotaharjoitusten aloittamista uudelleen Etelä-Korean kanssa.

Etelä-Korea esitti yhteisten sotaharjoitusten aloittamista aiemmin eilen. Se katsoo, että harjoitukset olisivat vastaus pohjoiskorealaisten tunkeutumiseen Etelä-Korean vesille. Etelä-Korea lopetti harjoitukset Yhdysvaltain kanssa viime vuonna. Kyse oli osittain hyväntahdon eleestä Pohjois-Korealle, joka piti niitä hyökkäyksen harjoitteluna.

Pohjoiskorealainen sukellusvene ajoi karille Etelä-Korean rannikolla viikko sitten. Sukellusveneessä oli yhden kiinni saadun mukaan 26 pohjoiskorealaista. Heistä 11 löydettiin kuolleina, 9 sai surmansa eteläkorealaisten luodeista ja viittä etsitään.

Kolme eteläkorealaista sotilasta ja yksi siviili ovat kuolleet yhteenotoissa pohjoiskorealaisten kanssa. Pohjois-Korea on sanonut sukellusveneen ajaneen karille, kun se oli saanut konevian. Pidätetyn pohjoiskorealaisen mukaan sukellusveneellä oli vakoilutehtävä.
(STT-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat