Mainos

USA suunnittelee joukkojen vähentämistä Irakista

Yhdysvallat suunnittelee vähentävänsä Irakissa olevien joukkojensa määrää tuntuvasti jo ensi syksyyn mennessä. Irakin jako kolmeen valvontasektoriin karsisi amerikkalaissotilaiden määrää nykyisestä 130 000:sta vain 30 000:een.

Kolmisentuhatta irakilaispoliisia on palannut töihin valkoisissa paidoissa, sillä vanhat univormut on poistettu käytöstä. Jos Pentagonin suunnitelmat toteutuvat, irakilaispoliisit korvaavat pian amerikkalaissotilaat Bagdadin kaduilla.

Irakin rauhaa rakennettaisiin amerikkalaisten, brittien ja puolalaisten valvonnassa. Kukin saisi kontolleen oman sektorinsa Irakista, niihin tulisi joukkoja kaikkiaan kymmenestä maasta.

Satatuhatta amerikkalaissotilasta lähtisi näin Irakista jo kesän aikana, paikan päälle jäisi noin kolmekymmentätuhatta.

Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Irakin hallinnon rakennustehtävästä vastaava amerikkalaiskenraali Jay Garner tapasi tänään kurdijohtaja Massoud Barzanin - Keskustelin Barzanin kanssa Irakin tulevaisuudesta, demokratiaan johtavasta kehityksestä ja hänen tulevasta tehtävästään, Garner kertoo.
Tapaamista luonnehdittiin kuitenkin edelleen lähinnä tunnusteluksi.

Garneria itseään pidetään täällä Washingtonissa yhtenä mahdollisista hidasteista. Hän on puolustusministeri Rumsfeldin luottomiehiä ja hänen asemastaan käydään ministeriöiden välistä valtataistelua.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.