Mainos

USA-suhteet puhuttavat EU:n ulkoministereitä

EU:n ja Yhdysvaltain ulkopoliittiset näkemyserot varjostavat unionin ulkoministerien kokousta, joka päättyy tänään Espanjassa.

Äänenpainot Yhdysvaltojen harjoittamaa politiikkaa vastaan ovat viime päivinä tiukentuneet Euroopassa. EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Chris Patten syyttää tämänpäiväisessä Guardian-lehdessä presidentti George W. Bushin hallintoa vaarallisen "ehdottomasta ja yksinkertaistetusta" suhtautumisesta muuhun maailmaan.

Aiemmin tällä viikolla Ranskan pääministeri Lionel Jospin vaati Yhdysvaltoja laajentamaan yhteyksiään muuhun maailmaan. Jospinin mukaan kaikkia ongelmia ei voida ratkaista terrorismin vastaisella taistelulla.

Ministerikokouksen päätöspäivän varsinainen aihe on Lähi-itä, johon myös Yhdysvallat liittyy kiinteästi. Ulkoministerien odotetaan vetoavan jälleen kerran vedonvuodatuksen lopettamiseksi.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on ehdottanut Israelille ja palestiinalaisille Marshall-avun tyyppistä rahoitusta, joka kannustaisi osapuolia rauhanneuvotteluihin. Italia on ajanut myös pikaista Lähi-itä-konferenssia saamatta kuitenkaan vastakaikua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.