Mainos

USA:ssa selvitetään harvinaisen sikotautiepidemian syytä

Yhdysvallan keskiosista on löytynyt viime kuukausien aikana yli 600 sikotautia sairastavaa ihmistä. Taudista on tullut Yhdysvalloissa erittäin harvinainen sen jälkeen, kun amerikkalaislapsia alettiin rokottaa tartuntaa vastaan 1970-luvulla.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset selvittävät maan keskiosia piinaavan sikotautiepidemian alkuperää. Ilmeisesti joulukuussa alkanut epidemia on laajin 20 vuoteen.

Epidemian alkuperä on edelleen mysteeri, mutta terveysviranomaiset epäilevät kahden tautiin sairastuneen ihmisen tartuttaneen sen kanssamatkustajiinsa maan sisäisillä lennoilla.

Yhdysvaltain keskiosista on löytynyt neljän kuukauden aikana jo yli 600 sikotautia sairastavaa ihmistä. Eniten sairastuneita on Iowan osavaltiossa, jossa viranomaiset ovat löytäneet ainakin 605 tautitapausta. Suurin osa sairastuneista on yliopistossa opiskelevia nuoria. Yleensä osavaltiossa sairastuu tautiin vuosittain vain kourallinen ihmisiä.

Sikotauti on virusperäinen tauti, jonka oireet muistuttavat tavallisen flunssan oireita. Taudista on tullut Yhdysvalloissa erittäin harvinainen sen jälkeen, kun amerikkalaislapsia alettiin rokottaa tartuntaa vastaan 1970-luvulla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.