Mainos

USA:ssa pankkialan jättifuusioita

Amerikkalaiset pankit Banc One ja First Chicago NBD ilmoittivat maanantaina fuusiostaan. Yhdysvaltain Keskilännessä toimivat pankit ovat fuusion jälkeen maan viidenneksi suurin pankkiyhtiö.

Uuden pankin nimeksi tulee Banc One. Fuusio toteutetaan osakkeiden vaihdolla niin, että First Chicago NBD:n osakkaat saivat kustakin osakkeestaan 1,62 Banc Onen osaketta. Osakevaihdon arvo on noin 29 miljardia dollaria.

Lehtitietojen mukaan Yhdysvalloissa on vireillä toinen, vielä suurempi pankkifuusio. BankAmerica ja NationsBank -yhtymät neuvottelevat lehtitietojen mukaan fuusiokaupasta, jonka arvo olisi noin 50 miljardia dollaria.

"Pankkifuusiot ovat trendi"

Yhdysvalloissa tekeillä olevat pankkifuusiot eivät sinänsä ole kovin yllättävä asia, arvioi pääanalyytikko Niklas Geust Pankkiiriliike FIM:stä. Yhä useampi finanssialan yritys on Geustin mukaan pyrkinyt laajentumaan kilpailun paineessa.
-Tämä on ollut viime vuosien trendi, ja se jatkuu varmaan vielä seuraavien viiden vuoden aikana. Pankkifuusioita on varmaan odotettavissa lisää Euroopassakin, sanoo Geust. Yksityiskohtaisempia arvioita maanantain fuusiouutisista hän ei halunnut esittää.

Viime viikolla Yhdysvalloissa syntyi maailman suurin finanssiyhtiö, kun pankkijätti Citicorp sekä pörssi- ja vakuutusalalle keskittynyt Travelers Group yhdistyivät. Uuden yhtiön nimeksi tuli Citigroup.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.