Mainos

USA:ssa 191 miljoonan äänestäjän tiedot päätyivät avoimeen mysteerirekisteriin

Hakkeritutkija löysi netistä tietokannan, joka sisältää erilaisia henkilötietoja liittyen 191 miljoonan äänestämään rekisteröityneen Yhdysvaltain kansalaiseen. Kukaan ei tiedä, kenen virheen vuoksi tietokanta on jäänyt avoimeksi kaikille.

Asiasta uutisoivat muun maussa Forbes, Reuters ja DataBreaches.net.

Tietokannan löytänyt tutkija Chris Vickery kertoi, että hänellä on hallussaan valtava tietokanta äänestäjätietoja, joka sisältää esimerkiksi äänestäjien nimiä, kotiosoitteita, puhelinnnumeroita, sähköpostiosoitteita, syntymäaikoja, puolueyhteyksiä ja tiedon siitä, ovatko he äänestäneet vaaleissa. Data jatkuu vuoteen 2000 asti. Tiedoista ei selviä sosiaaliturvatunnuksia tai varallisuustietoja.

Vickery on tutkinut tietokantaa ja tarkistanut sen täsmäävän ainakin Texasin tietojen osalta. Hän testasi asiaa myös kaupunkinsa poliisien tiedoilla, jotka myös täsmäsivät. Tämän vuoksi vaikuttaa sille, että tiedot ovat oikein muuallakin tietokannassa.

Vickery ja DataBreaches.net-nettisivusto epäilevät, että nettiin vuotaneen tietokannan olisi valmistanut NationBuilder-palvelu, joka tuottaa poliittisille puolueille kampanjoita. NationBuilderin tiedottaja kuitenkin kertoi, ettei ainakaan tietokannan IP-osoite viitannut sen enempää heihin kuin heidän asiakkaisiinsa.

Tietokannan vapaan saatavuuden vuoksi kuka tahansa voi selvittää, missä joku Yhdysvaltain kansalainen asuu ja mitä heidän poliittinen vakaumuksena mahdollisesti on.

Mikään taho ei ole ottanut vastuuta vuodosta.

Tietokantaa voisi käyttää esimerkiksi mainonnan, kampanjoinnin tai vaikka petosten apuvälineenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.