Mainos

USA: Somalimerirosvot nuoria ja kokemattomia

Amerikkalaislaivan kaappaamista yrittäneet somalimerirosvot olivat raskaasti aseistautuneita, mutta nuoria ja kokemattomia, sanoo Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates.

Gatesin mukaan kaappaajat olivat 17-19-vuotiaita. Kolme rosvoista kuoli ja yksi jäi amerikkalaisten vangiksi, kun rosvojen panttivankina olleen amerikkalaiskapteenin onnistui paeta eilen.

Somalimerirosvot uhkasivat tänään kostaa kolmen toverinsa kuoleman.

- Merirosvousta ei voida lopettaa alueella puhtaasti sotilastoimin. Niin kauan kuin on suuri määrä köyhiä ihmisiä ja riskit ovat suhteelisen pienet, keinoja ei ole. Näiden nuorten ajatusmaailmaa on ensin muutettava, Gates sanoo.

Alun perin merirosvot hyökkäsivät Yhdysvaltain lipun alla purjehtivaan Maersk Alabama -konttialukseen keskiviikkona Somalian edustalla. Miehistö sai sen vallattua takaisin, mutta pakenevat merirosvot ottivat kapteenin panttivangikseen pelastusveneeseen.

Amerikkalaispoliitikkoa tulitettiin Somaliassa

Amerikkalainen poliitikko joutui tänään kranaattihyökkäyksen kohteeksi Somaliassa. Edustajainhuoneen jäsen Donald Payne oli juuri lähdössä Mogadishun lentokentältä, kun kenttää tulitettiin kranaatinheittimin. Paynen kone pääsi kuitenkin pakenemaan, eikä kukaan hänen seurueestaan haavoittunut.

Payne kuuluu ulkoasiankomiteaan. Hän käväisi Somaliassa keskustelemassa keinoista merirosvouksen hillitsemiseksi Afrikan sarven vesillä ja jatkoi Somaliasta matkaa Keniaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kranaattituli tappoi ainakin kaksi siviiliä ja haavoitti liki kahtakymmentä.

Myöhemmin al-Shabaab-niminen islamistiryhmä ilmoitti tehneensä hyökkäyksen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.