Mainos

USA seuraa Jokelan verilöylyn yhteyttä amerikkalaiskoululaiseen

Pennsylvian viranomaisten mukaan tiedot nuorten yhteydenpidosta ovat edelleen hyvin epäselviä ja hajanaisia.

Yhdysvalloissa selvitellään edelleen, mitä tekemistä amerikkalaisella koululaisella ja Jokelan ampumisiin syyllistynellä Pekka-Eric Auvisella oli toistensa kanssa. Pennsylvaniassa asuvan, kouluiskun suunnittelusta epäillyn Dillon Cosseyn (14) ja Auvisen (18) uskotaan olleen yhteydessä toisiinsa MySpace-sivuston välityksellä.

Pennsylvian viranomaisten mukaan tiedot nuorten yhteydenpidosta ovat edelleen hyvin epäselviä ja hajanaisia.

- Suomalaiset viranomaiset ovat sanoneet, että yhteys on saattanut olla olemassa, kertoi piirikunnan syyttäjä Bruce Castor CNN-uutisille maanantaina. - Mutta he eivät kertoneet, mikä saa heidät uskomaan niin, hän lisäsi.

Cosseyn asianajaja David Farrell puolestaan ei halunnut vahvistaa tietoja yhteydestä. Hän kuitenkin korosti sitä, että jos yhteys on olemassa, niin sen pitäisi toimia herätyksenä vanhemmille siitä, että heidän ongelmateininsä voivat pitää yhteyttä netissä.

- On taatusti häiritsevää, että netissä on meneillään kahden tappajan ihannointia, hän painotti CNN:lle. Hän viittasi MySpace-sivuihin, joissa tietyt ryhmät pitävät yllä Columbinen koulusurmaajien muistoa ja ihailevat näiden tekoa. Eric Harris ja Dylan Klebold ampuivat 12 koulutoveriaan, yhden opettajan ja itsensä vuonna 1999.

Dillon Cossey oli tiettävästi suunnitellut samantyyppistä iskua, ja hänen kotoaan löydettiin ratsiassa melkoinen määrä ampuma-aseita, teräaseita ja pommeja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.