Mainos

USA: Saudi-Arabiassa hyökkäys konsulaattiin

Yhdysvaltain Saudi-Arabian konsulaattiin on tehty hyökkäys. Toistakymmentä ihmistä on saanut surmansa.

Äärimuslimeiksi epäillyt hyökkääjät iskivät aamupäivällä tiukasti vartioituun Yhdysvaltain konsulaattiin Jeddassa Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabian turvallisuusjoukot taltuttivat hyökkääjät kolme tuntia kestäneen piirityksen ja ammuskelun päätteeksi. Toistakymmentä henkeä menetti henkensä hyökkäyksen yhteydessä. Turvallisuusjoukot surmasivat hyökkääjistä kolme, ja kaksi haavoittunutta pidätettiin.

Yhdysvaltain edustaja kertoi, että viisi konsulaatin ulkomaista työntekijää sai surmansa hyökkäyksessä. Turvallisuuslähteiden mukaan kuolleet olivat aasialaisia ja arabeja. Jo aiemmin oli kerrottu neljä saudivartijan saaneen surmansa.

Hyökkääjien oli kerrottu aluksi ottaneen konsulaatin työntekijöitä panttivangikseen, mutta tämä tieto osoittautui myöhemmin vääräksi.

Sisäministeriön edustajan mukaan hyökkääjät pääsivät lähetystöön räjähteiden avulla. Hän käytti hyökänneestä ryhmästä nimeä, jolla hallitus yleensä viittaa Osama bin Ladenin tukijoihin.

Paksua savua nousi konsulaatin alueelta hyökkäyksen aikana. Turvallisuusjoukot eristivät alueen, ja helikoptereita kierteli taivaalla. Alueelta kuului tulituksen ääntä, kun turvajoukot taistelivat äärimuslimeja vastaan.

Kyseessä oli ensimmäinen al-Qaida-verkoston tekemäksi epäilty hyökkäys Saudi-Arabiassa sitten toukokuun. Tuolloin militantit tunkeutuivat ulkomaalaisten suljetulle asuinalueelle Khobarin öljykaupungissa ja ottivat ulkomaalaisia panttivangeiksi. Iskussa kuoli 22 ihmistä.

Saudi-Arabia on taistellut keväästä 2003 ulkomaalaisiin ja turvallisuusjoukkoihin kohdistuvia al-Qaidan hyökkäyksiä vastaan. Noin 170 ihmistä on kuollut hyökkäyksissä ja yhteenotoissa puolitoista vuotta sitten Riadissa tehtyjen itsemurhaiskujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.