USA sallii äidinmaidon lentokoneessa

Äidinmaitoa saa tulevaisuudessa ottaa Yhdysvaltain lennoille rajoittamattoman määrän. Myös tupakansytyttimiä saa viedä lennoille uudistuksen jälkeen.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto helpottaa käsimatkatavaroita koskevia rajoituksia. Finnairin mukaan elokuun 4. päivästä alkaen tupakansytyttimen ja äidinmaitoa saa ottaa Yhdysvaltain lennoilla matkustamoon mukaan.

Virasto perustelee muutosta sillä, että turvatarkastukseen käytetty aika lyhenee. Sytyttimien ja maidon takavarikointi käsimatkatavaroista voi myös viedä turvatarkastajien huomion pois olennaisesta, kuten räjähteiden etsinnästä.

Finnairin mukaan uudistus on varsin merkittävä, sillä Yhdysvaltain lentoasemilla on kiellon astuttua voimaan takavarikoitu päivässä yli 22 000 sytytintä.

Muutoksen jälkeen lennoille saa viedä useimmat kertakäyttöiset ja täytettävät butaanisytyttimet, kuten Bic- ja Zippo-sytyttimet. Äidinmaitoa taas saa vastedes ottaa lennoille mukaan rajoittamattoman määrän entisen kolmen unssin eli vajaan desilitran sijaan, kun matkustetaan vauva- tai taaperoikäisen lapsen kanssa. Sääntöjen muutos koskee äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta sekä mehua.

Uudistukset astuvat voimaan kesäsesongin huipulla, jonka aikana Yhdysvaltain lentokenttien kautta odotetaan kulkevan jopa 209 miljoonaa lentomatkustajaa.

Helpotukset myös yhtenäistävät USA:n ja muiden valtioiden määräyksiä. Sytyttimet ja äidinmaito ovat olleet tähän asti sallittuja Euroopan lennoilla, eikä tilanteeseen ole Finnairin mukaan tulossa muutoksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat