Mainos

USA sai haasteen oikeuteen

Kuusitoista ihmisoikeusjärjestöä on haastanut Yhdysvaltain hallituksen oikeuteen maan perustuslain rikkomuksista. Ryhmien mukaan oikeusministeriö rikkoo lakia, kun se ei anna mitään tietoja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen viranomaisten huostaan otetuista sadoista henkilöistä.

Oikeusministeri John Ashcroft on kertonut huostassaolevien lukumäärän, mutta ei esimerkiksi nimiä eikä paikkoja, joissa tutkinnanalaiset ovat.

-Syyskuun 11. päivän jälkeen satoja ihmisiä on pidätetty, pidetty turvasäilössä ja he ovat käytännössä kadonneet julkisuudesta, sanoi Yhdysvaltain suurimman ihmisoikeusjärjestö ACLU:n lakiasioiden johtaja Steven Shapiro eilen.

-Oikeusministeriö kieltäytyy toistuvasti antamasta tietoja, joiden avulla vakuutettaisiin amerikkalaisille, että terrori-iskujen jälkeen pidätetyille on myönnetty samat perustuslailliset oikeudet, kuin kaikille amerikkalaisille, painotti Shapiro.

Oikeusministeriön tiedottajan Mindy Tuckerin mukaan syytteeseen tutustutaan.

-Oikeusministeri on kertonut hyvin selkeästi, miksi tiettyjä tietoja ei julkaista, hän sanoi.

Oikeusministeri John Ashcroft todistaa tänään senaatin komitean edessä terrorismin vastaisten lakien sekä sotatuomioistuinten laillisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.