Mainos

USA: Saddamin velipuoli on liittoutuman hallussa

Yhdysvallat on vahvistanut, että Saddam Husseinin velipuoli on amerikkalaisjoukkojen hallussa.

-Voimme vahvistaa, että Watban Ibrahim Hasan al-Tikriti on liittoutuman hallussa, kertoi Yhdysvaltojen sodanjohdon tiedottaja Frank Thorp Qatarissa tänään.

Nimettöminä pysytelleet amerikkalaisviranomaiset kertoivat, että Watban oli otettu kiinni lähellä Syyrian rajaa ja luovutettu sitten amerikkalaisjoukoille.

Watban on yksi Saddamin kolmesta velipuolesta Saddamin äidin toisesta avioliitosta. Saddam siirsi Watbanin pois sisäministerin tehtävästä 1995, mutta hän on toiminut tämän jälkeenkin presidentin neuvonantajana.

Amerikkalaisten asiantuntijoiden mukaan Saddamin ja Watbanin välit eivät ole erityisen läheiset. Asiantuntijoiden mukaan Saddam suhtautui velipuoleensa epäluuloisesti.

Eräiden tietojen mukaan Saddamin vanhempi poika Uday ampui 1995 Watbania jalkaan miesten jouduttua riitaan keskenään.

Liittoutuma on etsintäkuuluttanut 55 irakilaisjohtajaa. Etsintäkuulutetuista on laadittu korttipakkakuvat, ja korttipakka on jaettu kaikille amerikkalaissotilaille. Watban on korttipakassa pataviitonen.

Watbanin täysveli Barzan sai vahvistamattomien tietojen mukaan surmansa liittoutuman pommittaessa perjantaina Tikritin kaupunkia.

Saddamin itsensä ja hänen poikiensa Udayn ja Qusayn kohtalosta ei ole varmuutta. Saddamin on arveltu saaneen ehkä surmansa amerikkalaisten tekemissä pommi-iskuissa.

Amerikkalaisjoukkojen komentaja Tommy Franks on kertonut, että liittoutumalla on Saddamin DNA-näyte, jota voidaan käyttää Saddamin tai hänen jäännöstensä tunnistamisessa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.