Mainos

USA pyysi Japanilta anteeksi sukellusvenehaveria

Yhdysvallat ja Japani ovat keskustelleet eilisestä sukellusveneonnettomuudesta.

Ydinsukellusveneen ja kalastaja-aluksen törmäyspaikka

Yhdysvallat on pyytänyt Japanilta anteeksi eilistä onnettomuutta, jossa japanilainen troolari upposi Hawaijilla. Anteeksipyynnön esitti Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell puhelimitse japanilaiselle virkaveljelleen.

Hawajilla pelastajat ovat yhä etsineet yhdeksää japanilaisen kalastusaluksen ja amerikkalaisen ydinsukellusveneen törmäyksessä kadonnutta japanilaista.

Sukellusvene törmäsi japanilaiseen kalastusalukseen lähellä Honolulua perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa. Yhdysvaltain laivaston mukaan ydinkäyttöinen hyökkäyssukellusvene USS Greeneville oli pintautumassa noin 15 kilometrin päässä Honolulun satamasta, kun sen peräosa osui japanilaisalukseen. Japanilaisalus upposi heti, mutta sukellusvene kärsi vain pintavaurioita.

Koulutustehtävissä olleessa japanilaisaluksessa oli yhteensä 35 ihmistä. Miehistön lisäksi aluksessa oli 13 opiskelijaa japanilaisesta kalastusalan korkeakoulusta opettajineen. He olivat alueella tutkimassa tonnikalakantoja.

Japanin pääministeri Yoshiro Mori on sanonut, että jos onnettomuudessa kadonneita ei löydetä pintaetsinnöissä, japanilaiset haluavat, että aluksen hylky nostetaan ja tutkitaan.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.