Mainos

USA pommitti rajusti Talebanien hallitsemaa Kunduzia

Yhdysvaltain sotilaskoneet ovat tänään aamulla pommittaneet rajusti Taleban-joukkojen asemia Pohjois-Afganistanissa lähellä Kunduzia.

Hyökkäykseen osallistui B-52- ja F-16-koneita ja se kesti ainakin kaksi tuntia, kertoi uutistoimisto AFP. Silminnäkijöiden mukaan hyökkäys oli rajuin Kunduzin alueella ainakin viikkoon.

Kunduz on Pohjois-Afganistanin viimeinen tukikohta, joka Talebanilla on hallussaan. Pohjoisen liiton sotilaiden mukaan oppositio piirittää Kunduzia noin 20 kilometrin säteellä kaupungista. Taleban-joukoille on annettu uhkavaatimus antautua Kunduzissa, mutta siihen ei ole toistaiseksi vastattu.

Afganistanin uutistoimisto AIP on tänään kertonut, että Yhdysvallat oli pommittanut myös Itä-Afganistanissa sijaitsevaa kylää ja ainakin 30 ihmistä oli kuollut iskussa. Shamshadin kylä on AIP:n mukaan Talebania vastaan taistelevien heimosotureiden hallussa. Suurin osa uhreista oli saanut surmansa toisessa pommitusaallossa, kun ihmiset olivat tulleet kaduille auttamaan ensimmäisessä iskussa loukkaantuneita, AIP kertoi. AIP:n tietoja ei ole vahvistettu muista lähteistä.

Yli 60 siviiliä kuoli Khostin pommituksissa

Yli 60 ihmistä sai surmansa Yhdysvaltojen pommittaessa erehdyksessä siviilikohteita Khostin kaupungissa Itä-Afganistanissa aiemmin tällä viikolla, kertoi Afganistanin uutistoimisto AIP tänään.

Yhdysvallat on myöntänyt, että sen perjantaina pudottama pommi vaurioitti Khostin moskeijaa. Yhdysvallat pahoitteli tapahtunutta, mutta mahdollisista siviiliuhreista sillä ei ollut tietoa.

Uutistoimisto AIP:n mukaan paikalliset viranomaiset ovat vahvistaneet, että pommituksessa kuoli 62 ihmistä. Yli kolmekymmentä ihmistä sai surmansa pommin tuhotessa moskeijan yhteydessä olleen uskonnollisen koulun. 28 ihmistä kuoli Zani Khailin kylässä noin 10 kilometriä Khostista. AIP:n mukaan iskujen kohteena oli ilmeisesti Taleban-liikkeen ministeri Maulvi Jalaluddin Haqqani.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.