Mainos

USA: Pohjois-Korea lupaa lopettaa ydinohjelmansa

Sopimuksen yksityiskohdista keskustellaan myöhemmin tänä vuonna Kiinassa kuuden maan kesken, kertoo Yhdysvallat.

Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Christopher Hillin mukaan Pohjois-Korea on luvannut lopettaa koko ydinohjelmansa vielä tänä vuonna.

Hill kertoo, että Pohjois-Korea tekee myös selkoa koko ydinohjelmastaan syksyn mittaan. Neuvottelut asiasta käytiin osapuolten kesken Genevessä. Pohjois-Korean valtuuskunta ei ole tiedottanut neuvonpidon tuloksista.

Hillin mukaan yksityiskohdista keskustellaan myöhemmin tänä vuonna Kiinassa. Pekingissä neuvottelupöytään tulevat Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain lisäksi myös Etelä-Korean, Kiinan, Japanin ja Venäjän edustajat. Ennen Pekingin tapaamista Pohjois-Korea käy vielä kahdenkeskisiä neuvotteluja Japanin kanssa ratkoakseen keskinäisiä erimielisyyksiä.

Pohjois-Korean kiistellyn ydinohjelman purkaminen eteni aimo harppauksen heinäkuussa, kun maa sulki Yongbyonin laitoksen ydinreaktorin kansainvälisen valvonnan alla.

Helmikuussa solmitun sopimuksen mukaan Pohjois-Korea lopettaa ydinohjelmansa ja saa vastineeksi taloudellista apua. Pohjois-Korean on määrä saada miljoona tonnia polttoainetta tai vastaavan summan edestä muuta tarvitsemaansa apua.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.