Mainos

USA pidätti al-Qaida-johtajan ja iski Somaliaan

Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat tehneet kaksi sotilasoperaatiota Afrikassa. Libyassa pidätettiin al-Qaida-johtaja, jota epäillään vuoden 1998 pommi-iskuista Yhdysvaltain lähetystöihin Keniassa ja Tansaniassa. Somaliassa amerikkalaisjoukot iskivät islamistiryhmä al-Shabaabin tukikohtaan.

Molemmat iskut tehtiin eilen.

Libyan pääkaupungissa Tripolissa pidätetty Anas al-Libi on ollut pitkään liittovaltion poliisin FBI:n etsityimpien rikollisten listalla. Hänen pidätykseensä johtavista tiedoista on luvattu 5 miljoonan dollarin palkkio.

New Yorkissa toimiva tuomioistuin on nostanut syytteet al-Libia vastaan lähetystöiskuista, joissa kuoli yli 220 ihmistä.

Somalialaisen al-Shabaabin tukikohtaan iskettiin varhain aamulla.

Sanomalehti New York Timesin mukaan amerikkalaisten isku oli vastatoimi ryhmän tekemälle ostoskeskuskaappaukselle Keniassa. Lehden mukaan iskussa on mahdollisesti kuollut tärkeä al-Shabaab-johtaja. Tietoa ei ole vahvistettu.

Al-Shabaab kertoi eilen ulkomaisten erikoisjoukkojen iskeneen ryhmän tukikohtaan. Kapinallisryhmä ilmoitti torjuneensa hyökkäyksen, mutta menettäneensä yhden taistelijan.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi toivovansa, että eiliset iskut lähettävät vahvan viestin siitä, että Yhdysvallat ei koskaan anna periksi jäljittäessään terrorismista epäiltyjä

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.