Mainos

USA parantaa mainettaan ulkomailla viestintäviraston avulla

Yhdysvallat aikoo kiillottaa tahriintunutta kansainvälistä mainettaan uuden viestintäviraston avulla, kertoi sanomalehti Washington Post tänään.

Maan imago etenkin arabimaailmassa, mutta myös muualla on kokenut kolhuja. Amerikkalaisvastaisia mielenosoituksia ja ostoboikotteja järjestetään Lähi-idän lisäksi myös Euroopassa.

Yhdysvaltain hallituksen vastaus laajentuneeseen tyytymättömyyteen on uusi Globaalin viestinnän virasto, jonka on määrä aloittaa toimintansa syksyllä. Viraston tehtäviin kuuluisi "koordinoida hallinnon ulkopoliittisia viestejä ja valvoa maan julkisuuskuvaa maailmalla".

Lehden mukaan uusi virasto ottaisi myös haltuunsa Afganistanin sotaoperaation yhteydessä perustetun, koalitiota palvelevan informaatiokeskuksen tehtävät. Keskus perustettiin käymään propagandasotaa Afganistania hallinnutta Taleban-hallintoa vastaan. Sen päätehtäviin on kuulunut etenkin arabimaiden vakuuttaminen siitä, ettei Yhdysvallat käy sotaa islamia vastaan.

Myös muita toimia on käynnistetty jenkki-imagon parantamiseksi. Keväällä arabimaihin aloitti lähetyksensä Radio Sawa, joka tosin keskittyy lähinnä hittimusiikin soittamiseen, mutta suunnitelmissa on kasvattaa uutistarjonnan määrää. Hallitus on lisäksi alkanut tuottaa minidokumentteja Yhdysvalloissa elävien muslimien elämästä.

Hallituksen suunnitelmat eivät kuitenkaan miellytä kaikkia. Arvostelijoiden mielestä viestien paketointi uusiin kuoriin ei auta, jos ulkomaiden mielestä Yhdysvaltain politiikassa on vikaa.

-Jos peruspolitiikassa katsotaan olevan vikaa, ei ulkokuoren kaunistaminen muuta mitään, sanoi Graham E. Fuller, CIA:n entinen Lähi-idän analyytikko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.