Mainos

USA: Pakistanin siviilihallinnolle aikataulu

Yhdysvallat ilmaisi tänään tyytyväisyytensä siihen, että Pakistanissa vallan kaapannut kenraali Pervez Musharraf on luvannut palauttaa maahan demokraattisen hallituksen. Samalla se kuitenkin kuitenkin pahoitteli aikataulun puuttumista.
-Olemme pettyneitä siihen, ettei tarkkaa aikataulua siviilihallintoon siirtymiselle esitetty, sanoi Yhdysvaltain Pakistanin-suurlähettiläs William Milan sen jälkeen, kun Musharraf oli eilen pitänyt televisiopuheensa viisi päivää verettömän vallankaappauksen jälkeen.

Milan olisi myös halunnut, että Musharraf olisi puheessaan käsitellyt terrorismia ja Pakistanin tukemien talebanien piilottelemaa terroristijohtajaa Osama bin Ladenia. Milan kuitenkin korosti, että Yhdysvallat pitää Musharrafia suhteellisen maltillisena ja älykkäänä johtajana, jonka kanssa se voi tehdä yhteistyötä.

Milanin mukaan Yhdysvallat seuraa Pakistanin tilanteen kehittymistä seuraavien viikkojen aikana, ennen kuin se ottaa kantaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Pakistanille myöntämiin lainoihin. Milan sanoi myös olevansa rohkaistunut siitä, että Musharraf lupasi uudistavansa vuoropuhelua Intian kanssa ja vetävänsä joukkojaan pois Intian vastaiselta rajalta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.